Meer over werk

  Print 

Vaardigheden toevoegen op LinkedIn: dit is waarom het werkt!

Heeft het zin om uw vaardigheden toe te voegen aan uw LinkedIn profiel? Jazeker! Want hierdoor laat u zien wat uw sterke punten zijn. Als mensen uit uw netwerk uw vaardigheden dan ook nog onderschrijven, maakt u helemaal een goede indruk.

Waarom vaardigheden op LinkedIn toevoegen?

  1. Als u vaardigheden toevoegt aan uw LinkedIn profiel, zien werkgevers waar u goed in bent.

  2. Een bedrijf dat speciaal op zoek is naar iemand met deze vaardigheden, vindt u zo sneller.

  3. Onderschrijven (‘endorsen’) uw contacten uw vaardigheden, dan maakt dat u veel geloofwaardiger.

Vaardigheden toevoegen en laten onderschrijven

Het begint er natuurlijk mee dat u op LinkedIn uw vaardigheden toevoegt. Bedenk goed wat uw sterkte punten zijn en voeg in de eerste plaats vaardigheden toe die uw contacten zeker kunnen bevestigen.

Maar hoe zorgt u er daarna voor dat mensen uit uw netwerk uw vaardigheden onderschrijven? Dat begint met ‘goodwill’. Want als u de vaardigheden van iemand anders onderschrijft, dan zullen ze dat waarschijnlijk ook voor u doen. Op LinkedIn leest u hoe u iemands vaardigheden onderschrijft. En u kunt natuurlijk ook gewoon aan uw contacten vragen of ze uw vaardigheden willen onderschrijven.

Onderschrijvingen verbergen

Hoewel LinkedIn een zakelijk netwerk is, heeft u waarschijnlijk ook familie en vrienden in uw netwerk. Onderschrijven zij uw vaardigheden, bekijk dan goed of dit zin heeft en of het wel een goede indruk maakt. Want werkgevers die dit soort onderschrijvingen zien, zullen deze niet altijd serieus nemen. En dat kan zelfs in uw nadeel werken. Werkgevers zullen zich vooral laten overtuigen door onderschrijvingen van (oud)collega’s, opleidingsgenoten en leidinggevenden. Op linkedin.com leest u hoe u onderschrijvingen verbergt en beheert.