Meer over werk

  Print 

Een baan zoeken en verder leren, is dat te combineren?

Zoekt u werk, maar wilt u ook graag een opleiding volgen? We vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Deeltijdopleiding

Een deeltijdopleiding volgt u een aantal uur per week. U doet dan wel de volledige opleiding, maar verdeeld over langere tijd. Hierdoor heeft u meestal nog voldoende tijd om werk te zoeken. Kijk bij opleiding volgen om een deeltijdopleiding te vinden die bij uw past.  

Cursus, training of gedeeltelijke opleiding

Een cursus, training of gedeeltelijke opleiding is vaak goed te combineren met het vinden van een baan. Vaak kunt u het (gedeeltelijk) vanuit huis doen. Springest.nl is een handige vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen.

Leerbaan

Een leerbaan is een betaalde baan waarbij u een vak in de praktijk leert. Daarnaast gaat u naar school en doet uw studieopdrachten op uw werkplek. Er zijn leerbanen op mbo- en hbo-niveau. U solliciteert op een leerbaan net als op elke andere baan. Een paar handige websites:

Traineeship / werkervaringsplek

Sommige bedrijven bieden traineeships/werkervaringsplekken waarbij u (meestal betaald) werkervaring opdoet en een opleiding krijgt van uw werkgever. Op traineeshipplaza.nl vindt u veel traineeships.

Persoonlijk advies over opleidingen

Wilt u graag persoonlijk advies over welke opleiding bij u past en wat er mogelijk is? Op lerenenwerken.nl vindt u een Leerwerkloket bij u in de buurt waar u terecht kunt voor gratis advies.

Meer over leren en werken