Meer over werk

  Print 

Dichter bij uw droombaan

Op 6 en 25 juli 2017 plaatsten we op onze Facebookpagina een oproep waarin we vroegen naar de droombaan van onze volgers. Hierop kwamen veel reacties, waarvoor ontzettend veel dank! Veel mensen vertelden over hun droombaan, maar een aantal mensen gaf ook aan dat ze blij zouden zijn om überhaupt weer werk te vinden. Met deze tips hopen we u toch een stukje op weg te helpen naar uw droombaan.

Wat is uw droombaan?

Het is een groot pluspunt als u goed weet wat u wilt. Zo kunt u heel gericht naar vacatures zoeken en ook goed uitleggen aan een werkgever waarom u juist die functie ambieert. Heeft u inspiratie nodig? Of weet u wel wat uw droombaan is, maar zijn daar nu geen vacatures voor? Kijk dan eens in de Beroepenvinder. U vult hier uw competenties in en sectoren waarin u geïnteresseerd bent. U krijgt dan suggesties voor beroepen, informatie over wat een beroep inhoudt en u ziet meteen of er vacatures zijn.

Omscholen

Omscholing is natuurlijk een goede manier om dichter bij uw droombaan te komen. 4 tips:

  • Kijk eerst bij welke beroepen op dit moment de meeste kansen liggen. Zo voorkomt u dat u tijd, geld en energie steekt in een opleiding waarmee u uiteindelijk moeilijk werk kunt vinden.

  • Als u op dit moment geen opleiding kunt betalen, kijk dan op duo.nl of een levenlanglerenkrediet iets voor u zou kunnen zijn. Onder bepaalde voorwaarden kunt u dan geld lenen voor een opleiding.

  • Ga voor een overzicht van financiële regelingen om een opleiding te volgen naar lerenenwerken.nl.

Ervaring opdoen

Misschien weet u wel precies wat uw droombaan is, maar heeft u nog niet genoeg werkervaring om die baan te kunnen bemachtigen. U kunt dan overwegen om eerst werkervaring op te doen in die sector of richting, maar dan op een lager niveau of met een tijdelijk contract. Vrijwilligerswerk kan ook een goede opstap zijn. U leert het werk kennen in de praktijk en u bouwt tegelijkertijd een netwerk op. Hopelijk komt uw droombaan zo steeds dichterbij. Kijk op vrijwilligerswerk.nl voor een overzicht van vacaturebanken voor vrijwilligers.