Meer over werk

  Print 

Solliciteren met zichtbare tatoeages en piercings

Piercings en tatoeages worden steeds gebruikelijker. Of het nu gaat om een jeugdzonde, een herinneringstatoeage of een bewuste expressie van persoonlijke creativiteit: het is altijd een persoonlijke keuze. Echter, sommige mensen hebben vooroordelen tegen tatoeages en piercings. Hoe gaat u hiermee om als u op zoek bent naar een nieuwe baan?

Mag een werkgever u afwijzen vanwege tatoeages of piercings?

Nee, een werkgever mag u niet afwijzen op grond van uw uiterlijk, dus ook niet op grond van tatoeages of piercings. Dat staat in de wet. Wel mag een bedrijf richtlijnen hebben voor het uiterlijk van zijn werknemers als dat relevant is voor de functie. Zitten uw tatoeages of piercings op een plek die niet zichtbaar is tijdens het werk? Dan is het sowieso geen probleem. U hoeft dit ook niet aan de werkgever te melden.

Wanneer kan een tatoeage of piercing toch uw kans op werk verkleinen?

In sommige branches is het uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om piercings te hebben, bijvoorbeeld in de zorg, psychiatrie of gevangenissen. Dit heeft te maken met hygiëne of met de kans op verwondingen door mogelijke agressie.

Ook zijn er functies en branches waarin het simpelweg niet erg gebruikelijk is om zichtbare lichaamsversieringen te hebben. Bedrijven kunnen daar richtlijnen voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan functies als secretaresse, gastheer / gastvrouw en stewardess. En branches als het bankwezen, scholen, de politie en advocatuur. Werkgevers kunnen dan onbewust toch kiezen voor een kandidaat met een minder uitgesproken uiterlijk. Tatoeages met kwetsende teksten of schunnige afbeeldingen kunnen sowieso voor minder kansen op de arbeidsmarkt zorgen.

Waardering van creativiteit

In sommige branches is het juist wel heel gebruikelijk om creativiteit te uiten of persoonlijkheid te laten zien met tatoeages en piercings. Voorbeelden hiervan zijn muziek, theater, mode, sport of de reclamebranche. Een mooie tatoeage kan dan een goede opening zijn voor een persoonlijk gesprek, waarmee u als kandidaat meer bijblijft bij de werkgever.

Twijfelgevallen

Als u solliciteert, wilt u een zo goed mogelijke indruk maken op uw gesprekspartner. Weet u niet zeker of u met uw tatoeages en piercings de juiste toon aanslaat? Hieronder volgt een aantal tips.

  • Zelf ziet u het misschien na al die jaren niet meer, maar het kan nooit kwaad om even stil te staan bij hoe andere mensen uw uiterlijk interpreteren. Vraag mensen in uw omgeving of zij denken dat u een andere eerste indruk maakt mét, of zonder tatoeages en piercings.

  • Piercings kunt u eruit halen of afplakken en tatoeages kunt u bedekken. Maar bent u ook bereid om dit (dagelijks) te doen voor de baan waarop u solliciteert? Hoe belangrijk zijn deze uiterlijke kenmerken voor u? Kunt u echt niet zonder, laat dit dan ook blijken tijdens het sollicitatiegesprek en leg eventueel uit waarom. Dan weet u meteen of de baan iets voor u is of niet.

  • Twijfelt u of u zonder kunt of niet? Of weet u niet precies wat de bedrijfscultuur is op dit vlak? Dan is het sollicitatiegesprek een goed moment om dit voor te leggen aan de werkgever. Misschien zijn er binnen het bedrijf regels of afspraken. Of misschien kunt u die maken.