Meer over werk

  Print 

Ambachtsacademie leidt werkloze 50-plussers op tot glazenier of siersmid

50-plussers met een WW- of bijstandsuitkering kunnen een opleiding volgen tot ambachtelijk ondernemer. Dat doen ze bij de Ambachtsacademie, een initiatief van onder meer het ministerie van Sociale Zaken en UWV. Bij de Ambachtsacademie is plaats voor 200 werkloze 50-plussers die zin hebben om een ambacht te leren.

Hoe werkt het?

Geïnteresseerde 50-plussers kunnen zich aanmelden op de website van de Ambachtsacademie. Er wordt gekeken naar uw motivatie en vaardigheden, voordat besloten wordt of u de opleiding kunt volgen.

Wordt u toegelaten? Dan houdt u uw WW-uitkering en hoeft u niet te solliciteren. Na de opleiding en stage van maximaal 2 jaar, kunt u – als startende zelfstandige – ook gebruik maken van de onderzoeks- en startperiode van UWV (uwv.nl).

Er zijn wel kosten verbonden aan de opleiding: u betaalt eenmalig €250. Verder zijn er geen kosten, maar ook geen vergoedingen.

‘Geweldige kans’

Een van de 200 kandidaten is de 55-jarige Ina Hendrikse. Zij heeft naar eigen zeggen veel zin om met haar opleiding te beginnen, vertelt ze in het Algemeen Dagblad. ‘Door de Ambachtsacademie mag ik nu, met behoud van uitkering, het orthopedisch schoenmakersvak leren van een meester orthopedisch schoenmaker. Ik vind dat een geweldige kans en pak ‘m met beide handen aan.’

Aanmelden

Interesse? Meld u aan op de website van de Ambachtsacademie.

Ook staat er meer informatie op de website van de Ambachtsacademie.