Meer over werk

  Print 

Solliciteren na periode van arbeidsongeschiktheid

Stel: u heeft een ziekte of ongeluk gehad, u moest herstellen en u heeft daardoor langere tijd niet kunnen werken. U bent nu weer klaar voor een baan, maar u heeft een gat in uw cv en misschien heeft u als gevolg van het ongeluk of de ziekte voortaan bepaalde hulpmiddelen nodig bij het werk. Hoe gaat u hiermee om tijdens het solliciteren?

Wel of niet vermelden in sollicitatiebrief en cv

  • Als u in het werk niet wordt belemmerd door beperkingen of gevolgen van een (chronische) ziekte, hoeft u er in een sollicitatieprocedure in principe niets over te vertellen. Een werkgever mag ook niet zomaar naar uw gezondheid vragen. U hoeft dus ook niets in uw cv of motivatiebrief te vermelden.

  • Als u er zelf geen moeite mee heeft, kunt u het natuurlijk wel vermelden. Dan verklaart u meteen het gat in uw cv. Afhankelijk van de functie waar u naar solliciteert, kunt u overwegen om kort te beschrijven hoe u bent omgegaan met de mindere periode. Bijvoorbeeld dat u daardoor nu beter om kunt gaan met tegenslagen of dat u meer inlevingsvermogen heeft gekregen.

Sollicitatiegesprek

De volgende stap is het sollicitatiegesprek. Natuurlijk bereidt u zich goed voor op vragen over uw werkervaring, uw competenties en vakinhoudelijke kwesties. Maar denk ook goed na over wat u kwijt wilt over uw ongeluk, ziekte of beperking. Misschien vindt u het lastig om erover te praten of vindt u het te persoonlijk. Overweeg dan de volgende tips:

  • Bedenk van tevoren wat u de werkgever wilt vertellen en schrijf dat eerst voor uzelf op. Laat details zo veel mogelijk weg. Oefen voor uzelf of met iemand anders. Als u het te moeilijk of persoonlijk vindt om erover te praten, kunt u de werkgever aanbieden om het op een later moment te bespreken.

  • Heeft u voor het werk speciale voorzieningen nodig (bijvoorbeeld een aangepaste stoel, aangepaste werktijden of een rolstoeltoegankelijk toilet)? Of heeft uw ziekte andere gevolgen voor het werk? Kunt u bijvoorbeeld niet alle taken uit de vacature uitvoeren? Dan moet u dit wel aangeven. 

  • Het kan zijn dat u bij een vorige werkgever vervelende ervaringen heeft gehad die te maken hadden met uw ziekte. Probeer u hier in een sollicitatiegesprek toch niet te negatief over uit te laten. Blijf focussen op het werk dat u daar deed en niet op de vervelende situatie.

  • Als het gesprek naar uw idee te veel over uw ongeluk, arbeidsbeperking of ziekte gaat, probeer dan bij te sturen. Leg de nadruk op uw enthousiasme voor de functie en op uw kwaliteiten.

  • Vindt u het helemaal geen probleem om erover te praten? Dan zullen de meeste werkgevers heel geïnteresseerd zijn in uw verhaal. U kunt laten zien hoe u met de situatie om bent gegaan en welke kwaliteiten u hierdoor - misschien noodgedwongen, maar toch - heeft ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit, inlevingsvermogen, op het goede moment hulp inschakelen, of de levenservaring die u heeft opgedaan. In bepaalde banen is dat erg belangrijk en kunnen deze kwaliteiten zeker in uw voordeel werken.

Bekijk ook