Meer over werk

  Print 

Persoonlijk werkplan WW – wat is het?

Heeft u een WW-uitkering? En wilt u graag wat houvast bij uw zoektocht naar werk? Maak dan gebruik van een persoonlijk werkplan. Dat ontvangt u ongeveer 3 weken nadat u werkloos bent geworden in uw Werkmap. Wat is dit precies en wat kunt u ermee?

Uit onderzoek blijkt dat het maken van een plan en het stellen van doelen, helpen om sneller werk te vinden. Daarom ontvangt u van ons een persoonlijk werkplan. Dit plan kunt u zelf invullen. Het is niet verplicht. In het werkplan kunt u aangeven wat voor werk u zoekt en hoe u dit gaat aanpakken. U bepaalt zelf wanneer u het werkplan invult.

Heeft u uw werkplan ingevuld? Dan kunt u het, als u dat wilt, voorleggen aan een adviseur werk van UWV. Onze adviseurs zijn goed op de hoogte van de kansen op de arbeidsmarkt en geven u graag advies. Deel uw plan via een bericht in de Werkmap. U ontvangt dan binnen 5 werkdagen een reactie.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het persoonlijk werkplan? Of wilt u er graag mee aan de slag? Kijk dan in uw Werkmap of u uw persoonlijk werkplan al heeft ontvangen of neem contact op met uw adviseur werk.

Heeft u een andere uitkering dan WW? Dan gelden er andere regels voor u en kan een werkplan wel verplicht zijn.