Meer over werk

  Print 

Zo laat u zich omscholen voor een baan in de ICT

U ziet het de laatste tijd vaak in het nieuws: werkgevers in de ICT zoeken volop naar geschikt personeel. En misschien denkt u: leuk, maar ik heb niet de gevraagde ervaring en opleiding in de ICT. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Er zijn namelijk steeds meer omscholingstrajecten waarbij u wordt opgeleid voor een functie waar veel vraag naar is. Wij laten u een paar voorbeelden zien van die omscholingstrajecten.

Voorbeelden omscholingstrajecten in de ICT

Er zijn meerdere omscholingstrajecten voor een baan in de ICT. Voor sommige van die opleidingen hoeft u zelfs geen specifieke ICT-ervaring te hebben. Misschien zit er een opleiding voor u bij of kent u iemand voor wie dit interessant is.

Omscholingstraject

Wat houdt het in?

Voor wie?

Make It Work

Make IT Work is opgericht door verschillende ICT-bedrijven in samenwerking met de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Via dit traject kunnen mensen zich laten omscholen tot bijvoorbeeld software engineer of cyber security specialist. 

Hoogopgeleiden, met of zonder uitkering.

Rijks Data Science Programma

Het Rijks Data Science Programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met hbo- of wo-denkniveau. Zij worden bij een overheidsinstantie in 2 jaar tijd opgeleid tot data scientist.

Pas afgestudeerden (niet langer dan 2 jaar afgestuurd).

Cyberwerkplaats

Via de Cyberwerkplaats kunnen jongeren en studenten op mbo-niveau zich laten omscholen tot ethisch hacker of programmeur. Een diploma is niet altijd nodig. Talent en inzicht in de techniek zijn vooral belangrijk.

Jongeren en studenten op mbo-niveau.

HackYourFuture

Via HackYourFuture kunnen vluchtelingen met een verblijfsvergunning een 6 maanden durende opleiding volgen tot softwareontwikkelaar.

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Omscholingstraject via UWV

UWV werkt samen met allerlei bedrijven en opleidingen die omscholingstrajecten in de ICT aanbieden. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem contact op met een werkgeversservicepunt bij u in de buurt. Daar werken adviseurs die precies weten welke omscholingstrajecten er zijn in uw regio. 

Veel kans op werk in de ICT

Uit onderzoek van UWV blijkt dat ruim 50 procent van de werkgevers in de ICT moeite heeft om personeel te vinden. En dat geeft kansen voor werkzoekenden. Er is vooral veel vraag naar:

  • Programmeurs

  • Webdevelopers

  • Systeemontwikkelaars

  • Servicedeskmedewerkers ICT

Benieuwd welke ICT-functies nog meer in trek zijn? Bekijk dan het onderzoek van UWV over de werkgelegenheid in de ICT.