Meer over werk

  Print 

Vul uw cv op werk.nl slim in. Adviseur werk Sjaak Bakker vertelt hoe u dat doet

Hoe zorgt u ervoor dat uw cv opvalt en dat werkgevers u makkelijk kunnen vinden? We vroegen het aan adviseur werk Sjaak Bakker. Check zijn 5 beste tips voor uw cv op werk.nl:

Adviseur werk Sjaak Bakker

1. Schrijf een goede titel voor uw cv

“Een werkgever ziet als eerste de titel van uw cv. Denk dus goed na over wat u daarin zet. Een goede titel bestaat uit een aantal woorden die iets zeggen over uw functie en kwaliteiten.  Bijvoorbeeld: ‘Zelfstandige, klantgerichte autoverkoper’ of ‘Autoverkoper: mbo+, 10 jaar ervaring’. Zoekt u ook werk in een andere functie? Zet dit dan ook in uw titel. Bijvoorbeeld: ‘Zelfstandige, klantgerichte autoverkoper en salesmanager’. Verschillen de beroepen te veel? Zet dan 1 beroep tegelijk in uw cv en wijzig deze na een maand of 2. Vergeet daarbij natuurlijk ook niet om de rest van uw cv aan te passen.”

2. Overtuig de werkgever met uw persoonlijke presentatie

“Naast de titel ziet een werkgever meteen ook de eerste 2 zinnen van uw persoonlijke presentatie. Daar moet dus alles in staan wat de werkgever interesseert. Dus: waar bent u goed in? En waar bent u naar op zoek? Wees daarbij duidelijk en overtuigend. Wat ik vaak zie is dat mensen aangeven wat zij zelf graag willen. Zoals: ‘Enthousiaste autoverkoper zoekt uitdaging’. Geef liever aan wat u de werkgever te bieden hebt. Zoals: ‘Ik heb de ambitie om uw omzet met 5% te verhogen’. Wees natuurlijk wel eerlijk en overdrijf het niet.”

3. Vul meer dan één beroep in

“U kunt in uw cv op werk.nl meer beroepen invullen. Maak daar gebruik van. Werkgevers kunnen net even op een ander beroep zoeken dan wat u op uw cv heeft ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan: Webredacteur en Copywriter. Zo vergroot u de kans om gevonden te worden. Weet u niet welke alternatieve beroepen u nog meer kunt invullen? Gebruik dan de beroepenkaart.”

4. Check of er genoeg werk te vinden is in uw beroep

“Bekijk in uw persoonlijke cv-kaart wat de vraag is naar het beroep waarin u werk zoekt. Log daarvoor eerst in op uw Werkmap en ga naar ‘Kans op werk vergroten/solliciteren’. Ziet u dat er weinig vacatures zijn? Kies dan eens voor een ander beroep. Een koerier met groot rijbewijs kan bijvoorbeeld ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Inspiratie nodig? In de cv-kaart vindt u ideeën en suggesties én tips over hoe u uw cv op werk.nl verbetert.”

5. Noem uw prestaties op uw cv

“Noem niet alleen uw taken en verantwoordelijkheden in uw cv. Werkgevers zijn ook benieuwd naar wat u heeft gepresteerd. Denk bijvoorbeeld aan eventuele projecten die u heeft gedaan. Geef aan welke resultaten u daarbij heeft bereikt. Of waar u verantwoordelijk voor was. Gebruik de STARR-methode om duidelijke voorbeelden te geven van uw ervaring, kennis en kwaliteiten.”

Wilt u weten hoe u de bovenstaande tips precies toepast in uw cv op werk.nl? Bekijk dan de 9 tips voor betere vacatures en een goed cv.