Meer over werk

  Print 

Werken in het buitenland met hulp van EURES

Tijdens de Dag van Europa (9 mei) en de Europese verkiezingen (23 mei) staat de Europese Unie volop in de aandacht. Dankzij de EU kunt u makkelijk in een ander EU-land wonen en werken. Heeft u hier wel eens over nagedacht? En welk land zou u dan kiezen? EURES helpt werkzoekenden die in een ander EU-land willen werken. De adviseurs van EURES beantwoorden graag al uw vragen.

Waarom werken in een ander EU-land?

Steeds meer mensen zien de voordelen van werken in een ander EU-land. U leert bijvoorbeeld een nieuwe taal, u doet werkervaring op in een andere cultuur en u vergroot uw netwerk. Als u een WW-uitkering ontvangt, kunt u 3 maanden zoeken naar werk binnen de EU/EER of Zwitserland.

Wat kan EURES voor u doen?

EURES kan u onder andere helpen bij het vinden van een baan, stageplek, leerwerktraject of een traineeship. Als u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in het buitenland, kunt u een reiskostenvergoeding aanvragen. Als u uiteindelijk echt gaat verhuizen, kunt u een bijdrage krijgen in de verhuiskosten. Welk land u ook kiest, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Bent u tussen de 18 en 35 jaar? Ga dan naar  Drop'pin@EURES en Je eerste EURES-baan. Bent u ouder dan 35 jaar? Dan helpt EURES u verder via Reactivate.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op uwv.nl. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar een Nederlandse EURES-adviseur van UWV via euresinfo@uwv.nl.

Afbeelding landkaart met pins in Europa