Werksessie praktijkleren met een praktijkverklaring

Dinsdag 3 maart was de werksessie praktijkleren met een praktijkverklaring in het Huis van de Stad in Gouda. Ruim 60 werkcoaches en accountmanagers uit de hele arbeidsmarktregio Midden-Holland kwamen bijeen om aan de slag te gaan met dit nieuwe instrument. Alex Wijnakker (PTC groep) trapte af en vertelde over zijn praktijkervaringen in andere regio’s. Uit zijn verhaal kwam sterk naar voren dat zowel kandidaten als werkgevers erg enthousiast zijn over praktijkverklaringen.

Foto van deelnemers aan de werksessie praktijkleren met een praktijkverklaring in het Huis van de Stad in Gouda

Interactieve workshops

In 2 interactieve workshops gingen de deelnemers onder leiding van Rypke Paulusma (SBB) en Josti Meijers (mboRijnland) dieper in op de leerlijnen bij een werkgever en de kandidaat in beeld. Interactief en gericht op de praktijk van kandidaat of werkgever. En met een mooi resultaat. Meerdere deelnemers kwamen direct al met potentiële werkgevers en kandidaten.

Over praktijkleren met praktijkverklaringen

Praktijkleren met praktijkverklaringen is een leerwerktraject voor bijvoorbeeld werkzoekenden (en werkenden) zonder startkwalificatie. Deze kandidaten leren in de praktijk vakvaardigheden aan die afgeleid zijn van de mbo-kwalificatiestructuur en ontvangen hiervoor een branche-erkende mbo-praktijkverklaring. Op onze flyers voor werkzoekenden vindt u meer informatie over dit leerwerktraject.

Vervolg

De eerste kandidaten gaan nu starten met een traject richting een praktijkverklaring. En de ambitie is om in september met een eerste groep kandidaten te vieren dat zij een praktijkverklaring hebben behaald.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over praktijkleren met praktijkverklaringen? Neem contact met ons op via projectleider Carola van den Dool

Het Werkgeversservicepunt heeft een LinkedInpagina! Volg het WSP ook! En blijf op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen en bijeenkomsten.