Leerwerkloket

De overheid stimuleert een leven lang leren, ook op de werkvloer. Als werkgever kunt u daarom profiteren van financiële regelingen om uw eigen werknemers te scholen én om leerlingen in uw bedrijf op te leiden. Voor informatie hierover kunt u terecht bij het Leerwerkloket.

Kennis in uw organisatie

De kenniseconomie stelt hoge eisen aan de kennis, vaardigheden en diploma’s van uw werknemers. De werkomgeving verandert immers voortdurend door regelgeving, technologische ontwikkelingen en internationalisering. Om hun kennis bij te spijkeren, hoeven uw medewerkers niet altijd terug naar de schoolbanken. Werken en leren zijn vaak prima te combineren en er is meer mogelijk dan u misschien denkt. Maatwerkopleidingen op de werkplek bijvoorbeeld. Ook een Ervaringscertificaat (EVC) kan u en uw medewerkers veel tijd en geld besparen. Daarnaast levert het aanbieden van leerbanen uw bedrijf voordelen op.

Informatie voor werkgevers

U kunt als werkgever met talloze vragen over leren en werken terecht bij het Leerwerkloket. U kunt contact opnemen met het Leerwerkloket wanneer u bijvoorbeeld een vraag heeft over:

  • opleiding en beroep
  • leren en werken tegelijkertijd
  • het Ervaringscertificaat
  • het werven en behouden van personeel
  • de financiering van leren en werken

Op de website lerenenwerken.nl vindt u de contactgegevens van de Leerwerkloketten in de regio Rijn Gouwe.