7e editie banenmarkt W@RK geslaagd

Woensdag 16 oktober 2019 organiseerde WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden in samenwerking met UWV de 7e editie van W@RK. De Rabobank heeft voor dit event haar deuren opengesteld en wij hebben van hun gastvrijheid gebruik mogen maken.

Wat houdt W@RK in?

W@RK heeft als doel om werkzoekenden (met een arbeidsbeperking) en organisaties in de regio Utrecht Midden met elkaar te verbinden. W@RK biedt aan werkzoekenden de gelegenheid om te netwerken en om zich op een informele manier te oriënteren op werk. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de kennis van ervaringsdeskundigen, cv’s laten checken en een goede profielfoto laten maken. Deze editie hebben wij ons gericht op werkzoekenden met een WIA of WAO uitkering. Niet eerder heeft een dergelijk event zich specifiek op deze doelgroep gericht, terwijl wij denken dat dit juist zo nodig is. Mensen met een WIA of WAO uitkering hebben vaak het gevoel dat zij ‘tussen wal en schip vallen’. Vanuit die gedachte hebben W@RK speciaal hieraan gewijd.

Kansen bieden

Deze ochtend waren er 14 relaties van het WerkgeversServicepunt aanwezig. Al deze bedrijven zijn bezig met inclusiviteit en diversiteit én willen mensen met een WIA of WAO uitkering een kans geven. De volgende organisaties waren aanwezig: Facilicom Buitengewoon, Consolid, HK Solutions, Pouw Vervoer, Technisch bureau Afbouw, Rabobank, 4DM Contactcenter, UW Reintegratie, Klimarent, Young Capital, Teach-In Group, Jumbo, Buy Aid en VodafoneZiggo. Van deze organisaties hebben wij teruggekregen dat zij het een geslaagde ochtend vonden. Zij hebben kandidaten gesproken die zeer gemotiveerd waren en verwachten vervolggesprekken te gaan voeren.

Enthousiaste werkzoekenden

Er waren deze ochtend zo’n 70 werkzoekenden aanwezig. Ook deze groep was enthousiast. Sommigen konden het niet geloven dat de bedrijven specifiek mensen zoeken met een WIA of WAO achtergrond. Werkzoekenden vonden het verrassend dat er zoveel verschillende bedrijven waren en zowel de informele sfeer als de kleinschalige setting werd als prettig ervaren. W@RK zal in 2020 verder gaan met het organiseren van evenementen voor mensen met een arbeidsbeperking. Via o.a. de website van het WSP zal er tijdig aangekondigd worden wat de data en thema’s zullen zijn.