a.s.r. geeft het voorbeeld op de Dag van de 1000 Voorbeelden

Donderdag 14 maart was de “Dag van de 1000 Voorbeelden”. Tijdens deze dag worden ieder jaar werkgevers in het zonnetje gezet die een bijzondere inspanning hebben verricht voor kandidaten met een arbeidsbeperking. WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden (WSP) ging met wethouder Linda Voortman op bezoek bij Suzanne Kroeks, Paul van Belzen en Marloes Muus van a.s.r.

Participatiedesk

Linda Voorman sprak met a.s.r. over onder andere de Participatiedesk. Dit ‘interne uitzendbureau’ zet kandidaten met een arbeidsbeperking in op verschillende opdrachten binnen a.s.r. De medewerkers worden intensief begeleid en volgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma dat ze helpt om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Het inhuren van medewerkers vanuit de Participatiedesk levert geen extra kosten op voor de afdeling die de medewerker een plekje geeft. Het doel is om de kandidaten uiteindelijk zoveel bagage mee te geven dat ze succesvol kunnen instromen in een vaste functie binnen a.s.r. of een andere organisatie.

Naast wethouder Linda Voortman en de collega’s van het WSP, was ook Helga Brenninkmeijer als regiomanager van MKB Nederland-Midden aanwezig. De unieke aanpak van a.s.r. heeft op alle aanwezigen een zeer positieve indruk achter gelaten.

a.s.r. in het zonnetje

De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. Het bieden van arbeidsplaatsen aan kandidaten met een arbeidsbeperking is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Het delen van goede ervaringen kan dienen als motivatie voor bedrijven die overwegen om kandidaten met een arbeidsbeperking een kans te bieden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Op deze dag werd a.s.r. dan ook in het zonnetje gezet om als inspiratie te dienen voor andere werkgevers uit de regio.


Foto van deelnemers Dag van 1000 voorbeelden