Alleen talent telt! Ontmoet uw toekomstige werknemer

Dinsdag 27 november 2018 organiseert WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden (WSP), in samenwerking met haar partners, de negende editie van de banen- en ontmoetingsmarkt ‘Alleen Talent Telt’ in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Door met elkaar in gesprek te gaan, ontstaan wellicht weer mooie matches tussen werkgevers en werkzoekenden die zich niet laten beperken.

Als onderdeel van het Sociaal Akkoord heeft de Utrechtse Werktafel, een samenwerkingsverband van FNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, UWV, vijf werkgeversservicepunten, SW-bedrijven en 15 gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht de handen ineen geslagen om werkgevers en werkzoekenden samen te brengen.

Banenmarkt

Natuurlijk ontstaat zo’n grote banen- en ontmoetingsmarkt voor werkzoekenden niet van de ene op de andere dag. In 2009 organiseerde de afdeling Arbeidsgeschiktheid (AG), onderdeel van UWV, een banenmarkt in Het Veerhuis in Nieuwegein. In 2011 haakte het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden (WSP) aan bij het initiatief van AG en gezamenlijk werd gezocht naar uitbreiding van het evenement, op de nieuwe locatie stadion Galgenwaard. Via ‘Scoor je baan’ (voor jongeren) en ‘Scoor je Talent’ (voor werkgevers) groeide de jaarlijkse banenmarkt voor deze doelgroep uit tot het grootste evenement van Nederland.

Uitgebreid programma

Vorig jaar bezochten zo’n 550 werkzoekenden de stands van 70 grote werkgevers, waaronder a.s.r., Colour Kitchen, NS, Rijkswaterstaat en Universiteit Utrecht. Ook dit jaar staat weer een mooi programma op stapel voor zowel werkzoekenden als werkgevers: netwerken met ondernemers, vertegenwoordigers van scholen voor speciaal onderwijs en jongeren, hulp en advies van CNV Jongeren, arbeidsdeskundigen, jobcarvers, arbeidsanalisten en adviseurs Werkgeversdiensten en informatie over (compensatie)regelingen.

Foto van Paul van Belzen, coördinator Participatiedesk bij a.s.r.

Op de foto: de Utrechtse verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft 'mensen helpen' en 'een nuttige rol vervullen binnen de samenleving' hoog in het vaandel staan. Lees meer over hoe a.s.r. haar talenten werft (pdf, 280 kB).

Toekomst

Dankzij een regionaal budget organiseert het WerkgeversServicepunt met haar partners, in ieder geval tot en met november 2021 het event ‘Alleen Talent telt’. U bent van harte welkom op dit evenement. Meldt u aan als u mensen zoekt voor uw bedrijf. WSP en haar partners staan voor u klaar om te u te ontvangen en u bij te staan in uw zoektocht naar mensen met een arbeidsbeperking.

Folder van Alleen Talent Telt