Chauffeursdag geslaagd

De vraag naar chauffeur leerlingen- en groepsvervoer blijft in de regio Utrecht onverminderd groot. Het WSP organiseert dan ook 2 keer per jaar een chauffeursdag waarbij een groot aantal sollicitanten in direct contact kan komen met meerdere werkgevers. 16 januari was het weer zo ver: 42 geïnteresseerde potentiele chauffeurs waren aanwezig. Na de informatieronde door de werkgevers zijn er 22 kandidaten overgebleven die met 6 werkgevers in gesprek zijn gegaan.

Foto van man achter het stuur van een vrachtwagen

De kandidaten waren tevreden over de chauffeursdag. Aandachtspunt blijft het aantal uren dat wordt aangeboden: 10 tot 16 uur per week. Echter krijgen de kandidaten een opleiding vergoed waarmee ze de taxipas kunnen halen met baangarantie. Hierdoor kunnen de kandidaten toch terugkeren op de arbeidsmarkt.

Pluspunten zijn het direct contact hebben met werkgevers, en de medewerker van Noot die met veel motivatie en energie een beeld schetste van een werkdag als chauffeur leerlingenvervoer. De kandidaten waren blij met de uitnodiging. Ze voelden zich geholpen. En de werkgevers waren blij met de opkomst en over de kwaliteit van de kandidaten. Het blijft belangrijk om op de zachte kwaliteiten van deze functie te blijven screenen omdat de functie vaak onderschat wordt. Het wordt gewaardeerd dat we hier een terugkerende speeddate van hebben gemaakt. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar houd onze website in de gaten voor meer informatie.