Event Groei geeft Bloei geslaagd

Op vrijdag 8 maart 2019 organiseerde UWV in samenwerking met WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden het event ‘Groei geeft bloei’. Tijdens dit event werden werkzoekenden met een WW-uitkering ondersteund en geïnspireerd richting nieuw werk. 

Man in blauw colbert steekt straat over

Deelnemers startten na een inspirerend openingswoord met een workshop naar keuze. Er kon gekozen worden uit: kleuranalyse en imago, effect op de ander, netwerken, personal branding en fit voor toekomst: omgaan met veranderingen.

Daarna gingen de 70 deelnemers in twee groepen uit elkaar. De 1e groep ging naar het netwerkcafé met daarbij een lunch. Hier was onder andere ook informatie te krijgen over scholing tijdens een uitkering, scholingstrajecten van Dok030, starten als zelfstandige en vooral veel vacatures!

De 2e groep nam deel aan de meet & greet, waar de werkzoekenden op een laagdrempelige manier in gesprek konden gaan met 10 werkgevers uit de regio. Zij ontvingen hierbij informatie over commerciële banen in de retail en omliggende branches, en banen in de zorg. Een netwerkbijeenkomst om kennis te maken met de organisaties en voor verbreding van de horizon. De aanwezige werkgevers waren BP, Jumbo, Geboortezorg Eigenwijs, De Bilthuysen, Lidl, Werken in de revalidatie, EW Facility Services, Stichting Bedrijfsfonds Apotheken, Kwintes en Home Instead.

Na de wisseling van de groepen gingen de deelnemers naar een tweede gekozen workshop. En hierna werd het event afgesloten. Zowel werkgevers als werkzoekenden lieten positieve geluiden horen over de inhoud en het aanbod op het event. Al met al een zeer geslaagd event.