FC Utrecht gastheer bij ‘Alleen Talent Telt’

Als een van de grootste voetbalclubs van Nederland, wil FC Utrecht graag haar steentje bijdragen aan de samenleving. En dat doet zij dan ook. Meer dan ooit toont zij haar maatschappelijke betrokkenheid op gebieden als gezonde voeding en beweging bij jongeren en eenzaamheid bij ouderen. Sinds drie jaar is de Utrechtse club ook gastheer bij het event 'Alleen Talent Telt'.

‘Als voetbalclub nemen wij graag onze verantwoording op diverse gebieden’, begint Arno Hoonakker, coördinator Facilitaire Diensten zijn verhaal. ‘Dit betekent dat, naast de bestaande programma’s en de inzet voor goede doelen, is gekozen voor een langdurige samenwerking met diverse organisaties en initiatieven in de provincie. Op die manier ondersteunen wij jongeren op het gebied van gezonde voeding en sport en bestrijden wij eenzaamheid onder ouderen’.

Foto van Arno Hoornakker in stadion FC Utrecht

Gastheer

De samenwerking met WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden bevalt de Utrechtse voetbalclub uitstekend en graag is zij weer gastheer voor de grootste banen- en ontmoetingsmarkt voor werkzoekenden met een beperking in haar stadion Galgenwaard. Hoonakker: ‘Net als voorgaande jaren hopen wij weer vele werkzoekenden aan te trekken, ook voor ons eigen bedrijf’.

Om jongeren te werven, werkt FC Utrecht samen met “Sara Werkt”, een re-integratiebedrijf dat kwetsbare mensen weer aan het werk helpt. ‘Jongeren kunnen met hun ouders een kijkje komen nemen in het stadion. Wij hopen op deze manier jongeren aan te trekken om, via een werktraject bij FC Utrecht door te kunnen stromen naar een betaalde baan. Na het werktraject bij FC Utrecht zijn de meesten erg enthousiast. Acht van de tien jongeren stroomden door naar een betaalde werkgever. Ook via onze contacten bij aangesloten businessclubs. Mooi, toch?’

FC Utrecht wil haar samenwerking met het event 'Alleen Talent Telt' graag voortzetten, in de hoop nog vele jongeren aan een baan te helpen.