Horeca ondernemers willen banenmarkt

De arbeidsmarkt regio Midden-Utrecht kampt met een groeiend personeelstekort in de horeca. Dit komt onder meer door de komst van grote ketens naar de stad. Er is vooral vraag naar medewerkers in de bediening, barkeepers, koks en keukenassistenten. Volgens UWV neemt het aantal horecavacatures toe door de positieve economische ontwikkelingen in de regio. Op het nieuwe stationsplein in Utrecht en in Leidsche Rijn Centrum hebben grote horecaketens een plek gevonden.

Vele van deze werkgevers vinden hun weg naar het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden (WSP) met de vraag of er creatieve oplossingen gevonden kunnen worden om aan gemotiveerd personeel te komen. Zo is het WSP in gesprek met Koninklijke Horeca Nederland, de grootste branchevereniging voor de horeca, om nieuwe activiteiten te ontwikkelen om werkzoekenden te enthousiasmeren voor de branche.

Op eigen initiatief zijn we op verzoek van verschillende werkgevers een traditionele banenmarkt gaan organiseren met informatiestands waar werkgevers in gesprek gaan met werkzoekenden. Dinsdag 12 juni organiseerde het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden de Horeca banenmarkt. Het werd een mooi evenement met 10 werkgevers: Vapiano, Ikea, BP, Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn, Adecco voor Holland Casino, The Hospitality Company, JMW Horeca, HMS Host, People4All en Inwerking voor Domino’s. Meerdere van deze werkgevers hadden hun stand extra mooi aangekleed om zo vooral de aandacht te trekken van de werkzoekenden. Leonie Frederiks (mede-organisator): 'In deze arbeidsmarkt gaat het niet meer om werven en selecteren, maar om verleiden en enthousiasmeren'.

Maar liefs 55 werkzoekenden gingen in gesprek met de verschillende werkgevers en kregen de kans om hun cv achter te laten. Ook was er gelegenheid voor het maken van een profielfoto in horeca stijl (met de bedrijfskantine op de achtergrond). Er waren cv-dokters aanwezig voor tips over het cv. Daarnaast was er informatie over video-solliciteren, want hoe doe je dat?

Bij de stand van het WerkgeversServicepunt stonden medewerkers klaar voor informatie over werken in de horeca en werden er nog meer horeca-vacatures gepresenteerd. Tevens konden werkzoekenden hun cv achterlaten om verkozen te worden als ‘cv van de dag’. Degene met het beste cv wordt uitgenodigd voor een netwerklunch met adviseurs van het WerkgeversServicepunt waarbij er diverse jobhuntingactiviteiten in gang worden gezet.

Wilt u als werkgever meer informatie over het deelnemen aan een banenmarkt? Of over hoe je op nieuwe creatieve manieren aan gemotiveerd personeel kan komen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via WerkgeversServicepunt-Utrecht-Midden@uwv.nl.

Foto van banenmarkt