Informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk

Op dinsdag 24 april was er een interne informatiebijeenkomst bij UWV Utrecht. Het doel van deze bijeenkomst was het informeren en enthousiasmeren van collega’s over de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk en werkervaringsplaatsen in de regio Utrecht.

Belang van vrijwilligerswerk

De collega’s voor wie deze bijeenkomst was georganiseerd, begeleiden kandidaten vanuit een WIA-uitkering (80% - 100%). De ervaring leert dat het doen van vrijwilligerswerk vaak het maximaal haalbare is voor deze doelgroep.

Vrijwilligersorganisaties vertellen wat zij doen

Tijdens de bijeenkomst hebben de vrijwilligersorganisaties VC Utrecht en U Centraal een presentatie gegeven over het soort vrijwilligerswerk dat zij bieden. Verder waren de Buurtteams Kanaleneiland en Overvecht aanwezig om te vertellen wat zij doen en op welke wijze ze werken. Ook Reinaerde, de Bilthuysen en Stichting Wij 3.0 hebben zich voorgesteld en hebben de doelstelling van hun organisaties gepresenteerd. De middag is afgesloten met een netwerkborrel waarbij de collega’s nader kennis konden maken met deze organisaties.

Meld u bij ons aan

Deze bijeenkomst is georganiseerd door Paula Prinsen en Marlies Ensie van het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden. Heeft u ook werkervaringsplekken of vrijwilligerswerk die u beschikbaar wilt stellen? Neem dan contact op met paula.prinsen@uwv.nl of marlies.ensie@uwv.nl

Foto van de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers
Tijdens de bijeenkomst hebben de vrijwilligersorganisaties een presentatie gegeven over het soort vrijwilligerswerk dat zij bieden.