Italiaanse Delegatie bezoekt bouwlocatie in Utrecht

Het is geen oplossing, maar het helpt wel. Personeel uit het buitenland halen. Marirosa Chiocca en Anna Bongiovanni, twee Italiaanse EURES-adviseurs uit Genua en Pescara, bezochten een project van Liber Personeel in Utrecht.

Op uitnodiging van UWV/EURES waren ze in Nederland om samen met enkele werkgevers te kijken hoe de vele openstaande vacatures in de bouwsector opgevuld kunnen worden met Italiaanse arbeidskrachten. Terwijl in Nederland de vraag naar bouwvakkers groot is, zitten in Italië veel vakmensen thuis zonder baan.

Na een ochtend waarin het uitwisselen van kennis centraal stond, bezochten ze ‘s middag een renovatieproject in Utrecht. Op de bouwplaats werd duidelijk hoe strak de planning van projecten in Nederland is en hoe efficiënt er wordt gewerkt. ‘We vonden de onderlinge sfeer informeel maar er werd professioneel gewerkt. Alles was strak georganiseerd ook al was het een kleine bouwlocatie’ zei Anna na afloop. ‘We konden met eigen ogen zien wat de Nederlandse manier van werken inhoudt’.

Marirosa en Anna gaan met onze vacatures aan de slag en denken goede kandidaten voor Nederland te kunnen werven. Over enkele weken volgt een bezoek van de Nederlandse werkgevers aan Italië om kennis te maken met werkzoekende bouwvakkers.

Foto van Italiaanse delegatie op bouwlocatie in Utrecht

Foto: www.liberpersoneel.nl

Meer informatie over werven in Europa?

Neem contact op met EURES-adviseur Pieter van der Valk.

E-mail: pieter.vandervalk@uwv.nl

Telefoon: 06-21171395