Opleidingstraject zelfstandig werkend kok gestart

Er is een groot tekort aan zelfstandig werkend koks. THC heeft samen met Postillion Hotels als een van de eerste werkgevers aangegeven te willen investeren in een opleiding voor kandidaten met een uitkeringsachtergrond.

Opleidingstraject

Na een informatiebijeenkomst en speeddate georganiseerd door WSP Utrecht-Midden zijn de kandidaten uitgenodigd voor een tweede gesprek bij THC. Vanuit de regio Utrecht zijn er inmiddels 6 kandidaten gestart met de opleiding.

Het opleidingstraject duurt 9-12 maanden onder voorwaarden van het scholingsprotocol. Daarna wordt een arbeidsovereenkomst gesloten voor minimaal 12 maanden van ten minste 24-32 uur per week. Er is eerst een voorschakeltraject waarbij kandidaten 2-6 weken stage lopen, een toelatingstoets doen, BHV-cursus volgen. Als zowel de werkgevers als de kandidaat positief is, wordt de aanmelding bij de school verzorgd en worden kosten gemaakt. De stage wordt gevolgd bij een door SBB erkend leerbedrijf.

Op 29 januari was de eerste lesdag die als volgt werd omschreven: Een erg geslaagde eerste lesdag, er is veel geleerd en vooral ook veel gelachen!

Meer informatie

Wilt u als werkgevers meer informatie over bovenstaand traject en of dit ook iets voor uw bedrijf is? Neem dan contact op met ellen.bijl@uwv.nl

Wilt u als werkgever meer informatie over werving en selectie van personeel of subsidies en regelingen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via WerkgeversServicepunt-Utrecht-Midden@uwv.nl.