Utrechtse abri’s met sedumdak onderhouden door RBL Outdoor onderhoudsmonteurs via WSP

In 2018 heeft RBL Outdoor de aanbesteding van de gemeente Utrecht gewonnen voor een opdracht tot het plaatsen van duurzame abri’s (een groen dak op bijvoorbeeld bus- of tramhaltes) in de stad. Deze abri’s worden onderhouden door onderhoudsmonteurs. Zo ontstond een vacature met een social return component.

Kandidaten via WSP gevonden

Vanuit het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden werd deze vacature breed gedeeld, zowel kandidaten met een uitkering bij UWV als gemeente kwamen in aanmerking. Belangrijkste eisen waren een rijbewijs B, buiten willen werken, geen fysieke beperkingen in relatie tot het werk en in staat zijn om het VCA te halen. RBL Outdoor heeft ervoor gezorgd dat de kandidaten hun VCA opleiding en de cursus ‘Veilig werken langs de weg’ behaalden.

Perspectief onderhoudsmonteurs

De onderhoudsmonteurs gaan dagelijks zelfstandig op pad op een eigen route. Schadeherstel, schoonmaak en het wisselen van reclameposters behoren tot de werkzaamheden. Extra perspectief is er voor kandidaten die opgeleid willen worden tot elektromonteur. Bovendien biedt RBL Outdoor stagemogelijkheden voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak.