WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden blikt terug op 2019

Het afgelopen jaar heeft het WSP niet stilgezeten. Er zijn veel speeddates en banenmarkten geweest en er zijn mooie matches gemaakt. Een kleine greep uit 2019:

Scoor je talent!

Positief, prikkelend en focus op talent. Dat was de kern van de jaarlijkse banen- en ontmoetingsmarkt ‘Scoor je talent!’, van het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden. Dé manier voor werkgevers om eind november in contact te komen met talenten die zich niet laten beperken door hun arbeidsbeperking. Allemaal op de inspirerende locatie van Stadion Galgenwaard. Ruim 350 werkzoekenden gingen in gesprek met meer dan 50 werkgevers. Daarnaast won Albert Heijn een prijs. Albert Heijn mocht de scoor je talent!-bokaal 2019 in ontvangst nemen op dit evenement. Volgens de jury geeft Albert Heijn mooie voorzetten om talenten te laten scoren. De jury roemt de samenwerking van de arbeidsmarktregio met Albert Heijn: ‘Interne jobcoaches bekijken welk filiaal en welk type supermarktmanager het beste bij de kandidaat past. Zij kijken goed naar de sfeer in het filiaal en of het een rustige winkel is of juist heel druk. Ideaal!’ De Utrechtse wethouder Werk en Inkomen Linda Voortman overhandigde de bokaal aan AH.

Werving chauffeurs groepsvervoer

Eind oktober organiseerde het WSP de chauffeursdag Groepsvervoer én een Werkgeverspanel met zes werkgevers uit de groepsvervoersector. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijke inzet op een werving- en selectieronde voor het groepsvervoer. Een mentorchauffeuse van Noot Personenvervoer vertelde over werken in ‘het veld’. En de werkgevers gingen met potentiële nieuwe werknemers weer huiswaarts! 

Banenmarkten W@RK voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Samen met het UWV werkte het WSP aan drie W@rk events in april, juni en oktober. Zowel de Rabobank, Universiteit Utrecht als de Rechtbank Midden-Nederland hebben voor deze events hun deuren opengesteld. W@RK heeft als doel om werkzoekenden (met een arbeidsbeperking) en organisaties in de regio Midden- Utrecht met elkaar te verbinden. Netwerken en de gelegenheid om op een informele manier kennis te maken. Speciaal voor werkzoekenden met een WIA en WAO uitkering en werkzoekenden uit de Banenafspraak en Wajong. Samen met de deelnemende bedrijven maken we inclusiviteit en diversiteit mogelijk.

Zorg en Welzijn Festival in het teken van Werven, maar dan net even anders!

Begin oktober maakten honderden bezoekers kennis met 40 zorgorganisaties in de regio. Van ouderenzorg tot ziekenhuis: alle branches én het onderwijs waren vertegenwoordigd. Geen traditionele banenmarkt, maar een festival met een soepfiets, muziek uit de wijk, hapjes en vooral: ontmoeten, beleven en doen. In Overvecht, met Overvecht. Het festival werd georganiseerd door Utrechtzorg, de werkgeversservicepunten Utrecht, Amersfoort, en Gooi en Vechtstreek, en de gemeente Utrecht.

Potentiële technici proberen vak uit op Techniek Doe Dag

Ruim 300 potentiële nieuwe technici hebben op een zonnige zaterdag in juni een bezoek gebracht aan de Techniek Doe Dag bij UW in Utrecht, Lage Weide. Geen standaard onderwijs- en banenmarkt, maar een happening waarbij bezoekers zelf de handen uit de mouwen staken. Zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren, alles was mogelijk. Dertig werkgevers uit de technische branche boden de bezoekers deze kans. De Techniek Doe Dag werd georganiseerd met werkgevers uit de bouw en techniek en de WSP’s en Leerwerkloketten in de regio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek en het Servicepunt Techniek.

Groei geeft Bloei voor werkzoekenden met een WW uitkering

Werkzoekenden met een WW-uitkering werden via ‘Groei geeft bloei’ ondersteund en geïnspireerd richting nieuw werk. De inspiratie werd opgedaan via workshops. Bijvoorbeeld effect op de ander, netwerken, personal branding en fit voor toekomst: omgaan met veranderingen. Maar ook informatie over scholing, starten als zelfstandige en natuurlijk vacatures. Tijdens de meet & greet, gingen de werkzoekenden op een laagdrempelige manier in gesprek met werkgevers uit de regio (retail en omliggende branches en banen in de zorg).