WSP levert bijna 30 kandidaten voor het leerlingenvervoer

De vraag naar chauffeurs voor het leerlingen-, speciaal- en vraagafhankelijk vervoer is al jaren groot. Regelmatig krijgt het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden het verzoek van vervoerders om hen bij de werving van chauffeurs groepsvervoer te ondersteunen.

Tijdens de chauffeursdag op 2 februari 2018, georganiseerd door WSP Utrecht-Midden, presenteerden 7 werkgevers zich aan 37 werkzoekende kandidaten. Met verschillende vacatures, parttime en full time en hun unieke bedrijfscultuur, vertelden ze de kandidaten waarom je juist bij hen zou willen werken!

Een mooie en bijzondere manier om in dit vak in te stromen. De werkgever investeert in de opleiding van de kandidaat voor het behalen van de benodigde taxipas, het WSP investeert samen met de werkzoekende door het inzetten van de proefplaatsing. Zo ontstaat er een win-win situatie.

28 van de 37 aanwezige werkzoekenden zijn uitgenodigd voor een vervolggesprek met één of meerdere werkgevers. Daadwerkelijk starten kunnen deze sollicitanten over een aantal maanden, als de opleiding definitief is afgerond. De eerste signalen vanuit de werkgevers zijn positief en we kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Heeft u als werkgever ook interesse om deel te nemen aan een speeddate of banenmarkt? Of wilt u weten wat het WSP voor u kan betekenen op het gebied van werving en selectie? Neem dan contact op via WerkgeversServicepunt-Utrecht-Midden@uwv.nl.

Logo's van bedrijven leerlingenvervoer