'Het WSP kent de arbeidsmarkt en denkt actief mee'

René Bieman, MVO & Arbeidsmarktspecialist bij Consolid

'De arbeidsmarkt staat flink onder druk en talent is schaars. Nu zijn wij bij Consolid wel gewend dat de arbeidsmarkt altijd in ontwikkeling is, maar deze keer voelt het anders. De samenstelling van werkend Nederland verandert en functies beginnen er significant anders uit te zien. Deze verschuivingen in de markt maken een sterke publiek-private samenwerking noodzakelijk.

Voor ons betekent dit een intensieve samenwerking met WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht (WSP). Zo heeft Consolid geïnvesteerd in een online portaal waar het WSP kandidaten kan voorstellen en door het gehele selectieproces kan blijven volgen.

Onze opdrachtgevers vragen meer, ze willen een kennispartner. Ook op dit punt is het WSP een cruciale partner gebleken. Hun uitgebreide kennis over de arbeidsmarkt en bijbehorende ontwikkelingen vult onze expertise goed aan.

Opdrachtgevers willen zo min mogelijk zorgen over het invullen van vacatures en zijn zich ervan bewust dat één wervingskanaal niet voldoende is. Ze zijn telkens blij verrast wanneer blijkt dat wij samen met het WSP de wervingsmogelijkheden op de regionale arbeidsmarkt al hebben besproken.

Het informele en open contact zorgt voor een prettige en persoonlijke samenwerking, het Werkgeversservicepunt Utrecht-Midden is een onmisbare partner gebleken.'

Foto van Rene Bierman van Consolid