Personeel op maat

Gevarieerd personeelsbestand goed voor onderneming

Bij IPD opleidingen bestaat 25% van het personeel uit mensen die een achterstand tot de arbeidsmarkt hadden. In deze video legt de directeur uit waarom dat goed is voor zijn onderneming. De jobcoach vertelt hoe hij de Wajongers op de werkvloer ondersteunt.

Uw partner

Het WerkgeversServicepunt is uw partner voor het vervullen van uw banen.

Werving & Selectie

U heeft een of meerdere vacatures. Of u verwacht op korte termijn een vacature in uw bedrijf. Wij helpen u kosteloos met het invullen van uw vacature(s)!

Voor het vervullen van uw vacature gaan wij met u in gesprek. Hoe is de situatie binnen uw bedrijf? Waar heeft u behoefte aan? Wat kunnen wij bieden op de Utrechtse arbeidsmarkt? En wat spreken wij samen af? Het WerkgeversServicepunt biedt u een voorstel op maat aan voor het vinden van nieuwe medewerkers. Of het nu gaat om speeddaten met potentiële nieuwe medewerkers of een financieel advies op maat bij een kandidaat, het kan allemaal kosteloos.

Graag gaan wij met u gesprek. U kunt met ons contact opnemen of wij nemen op uw gewenste tijdstip contact met u op.

naar boven

Plaatsen en presenteren van vacature

Digitaal kunt u zelf snel zoeken. Via werk.nl heeft u 24 uur per dag / 7 dagen per week toegang tot het grootste werkzoekendenbestand van Nederland. Hier kunt u kosteloos vacatures plaatsen zodat werkzoekenden u direct kunnen benaderen. Ook kunt u hier zelf geschikte kandidaten vinden.

naar boven

Proefplaatsing

Heeft u iemand met een uitkering op het oog die u in dienst wilt nemen, maar aarzelt u nog of deze kandidaat werkelijk geschikt is? U kunt gebruik maken van de proefplaatsing. Met de proefplaatsing kunt u onderzoeken of de baan en de kandidaat bij elkaar passen. Afhankelijk van de afspraken die u met het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht maakt, duurt een proefplaatsing 1 tot 6 maanden. Wij informeren u graag over deze mogelijkheden!

Heeft u vragen over de proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

naar boven

Detachering

Detachering werkt uitstekend voor bedrijven die gemotiveerde medewerkers kunnen gebruiken. Tijdelijk of structureel, zonder verplichtingen en administratieve rompslomp van het werkgeverschap. We bieden voor bepaalde functies individuele detachering en groepsdetachering aan via het participatiebedrijf Werken Werkt (UW). Denk bijvoorbeeld aan productie- of schoonmaakwerk.

Voor groepsdetachering geldt een gereduceerd tarief. We stemmen de duur van de detachering en de grootte van de groep af op uw vraag. De grootte kan variëren van 2 tot 40 of meer medewerkers.

Wilt u weten of detachering bij uw bedrijf past? Neem dan contact met ons op.

naar boven

Begeleiding na indiensttreding

Bij het in dienst nemen van een kandidaat vanuit een bijstandssituatie of met een arbeidshandicap (bijvoorbeeld Wia, Wajong of WAO) kan er jobcoaching ingezet worden. Een jobcoach kan zowel de werkgever als de nieuwe werknemer ondersteunen op de werkvloer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een jobcoach? Neem dan contact met ons op.

naar boven

Europees werven

Het WerkgeversServicepunt kan ondersteunen wanneer u wilt werven in de EU/EER. Wij maken daarbij gebruik van het EURES-netwerk. EURES is een Europees netwerk van adviseurs met wie werkgevers persoonlijk contact kunnen opnemen.
Deze EURES-adviseurs bieden ondersteuning bij:

 • publicatie van uw vacatures op de Europese arbeidsmarkt;
 • ondersteuning bij projectmatige werving;
 • informatie en advies over wonen en werken in Nederland voor nieuw te werven medewerkers afkomstig uit de EU/EER;
 • introductie van uw bedrijf bij EURES-adviseurs in andere EU/EER landen;
 • deelname aan banenmarkten en andere evenementen.

Wilt u meer weten over Europees werven? Neem dan contact met ons op.

naar boven

Mobiliteit

De arbeidsmarkt verandert en vraagt van werknemers dat ze mee veranderen en mobiel blijven. Bij dreigend (collectief) ontslag, een faillissement of reorganisatie bieden we een aantal concrete diensten. Onze adviseurs mobiliteit kunnen u helpen en ondersteunen bij al uw vragen over arbeidsmobiliteit tijdens de crisis. Het kan gaan om een vraag over ontslag of het organiseren van een collectieve WW-voorlichting aan uw personeel. Tot het dienstverleningspakket behoort ook:

 • advies over duurzaam personeelsbeleid;
 • ondersteuning in crisissituaties;
 • informatie en advies over scholing en EVC (Erkenning Verworven Competenties);
 • testen van medewerkers op capaciteiten, interesse, ondernemerschap, et cetera;
 • organiseren van netwerkbijeenkomsten in het kader van mobiliteit o.a. netwerkbijeenkomsten;
 • organiseren van voorlichtingen en trainingen over bijvoorbeeld social media, solliciteren en arbeidsmarktinzicht.

Mobiliteitsnetwerk
Met ons mobiliteitsnetwerk van werkgevers brengen wij de doelstellingen van organisaties en de ambities en mogelijkheden van de medewerker bij elkaar. Dit netwerk is specifiek gericht op werkgevers met mobiliteitsvraagstukken. De werkgevers delen kennis en benutten kansen en mogelijkheden met elkaar. U kunt hierbij denken aan stageplaatsen, omscholing of detachering. Insteek van het netwerk is om ‘problemen’ onderling op te lossen. Hierdoor wordt kennis behouden en ontstaat er geen afstand tot de arbeidsmarkt.

naar boven