SamenWerken door ontmoeten en kennismaken in de regio

De succesvolle bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, keert terug! Onder de vlag van het Werkgeversservicepunt (WSP) Werkhart slaat de regio voor de vierde keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit doen we op 17, 18 en 20 juni 2019 onder de noemer: 'SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio'.

Op maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 juni 2019 rijdt de bus door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf. Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio. 

Iedere deelnemende werkgever ontvangt vanuit WSP Werkhart een map met daarin alle CV's van de deelnemende kandidaten. Zo kan er na de bedrijfsbezoeken en de tour snel geschakeld worden tussen werkgever en werkzoekende.

Werkhart_bustour_rondleiding_en_zaal_met_spreker

Samenwerking

WSP Werkhart is een samenwerking tussen UWV, SW-bedrijven, Baanbrekers en gemeenten (Dongen, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Goirle, Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk) in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. De samenwerking specifiek voor de bustour is gezocht om de kandidaten te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeente grenzen. Een kandidaat uit Dongen kan ook aan de slag in Goirle en een kandidaat uit Gilze en Rijen vindt wellicht dé plek om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld Tilburg.

Specifieke doelgroep

Alle deelnemende gemeenten hebben werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand benaderd om deel te nemen aan de bustour. Dit jaar is gekozen voor personen in de leeftijdscategorie 45+. Per dag gaan er zo'n 30 kandidaten mee on tour. Hopelijk, net als de afgelopen jaren, met mooie werkervaringsplaatsen of arbeidscontracten voor een aantal kandidaten als resultaat!

Nieuw dit jaar

De dagen van de bustour zijn dit jaar weer verdeeld over verschillende branches. Nieuw is echter dat we niet alleen bedrijven bezoeken, maar dat er ter plekke ook workshops worden gegeven waardoor er echt in praktische zin kennis wordt gemaakt met het bedrijf en de werkzaamheden.

Programma *

De deelnemers aan de bustour kunnen iedere dag bij het gemeentehuis in hun eigen gemeente in de bus stappen. Aan het einde van de dag, na de bedrijfsbezoeken, wordt men daar ook weer afgezet. De locaties waar de bus deelnemers ophaalt en terugbrengt zijn: 

Gemeente Dongen                 Hoge Ham 62, Dongen 

Gemeente Goirle                    Oranjeplein 1, Goirle 

Gemeente Gilze-Rijen             Raadhuisplein 1, Rijen 

Gemeente Tilburg en UWV      Burg. Brokxlaan 1680, Tilburg 

Gemeente Hilvarenbeek         Vrijthof 10, Hilvarenbeek 

Baanbrekers                         Zanddonkweg 14, Waalwijk 


Maandag 17 juni 

09.00 uur     Opening, ochtendprogramma en lunch: ROC, Stappegoorweg 183, Tilburg 

13.30 uur     Art Tooling, Hermesstraat 8, Tilburg 

15.00 uur     Agristo, Heieinde 1, Tilburg 


Dinsdag 18 juni

09.00 uur The Knowledge, Kranenberg 11, Tilburg 

11.15 uur NSK Europe, Brakman 54, Tilburg 

12.30 uur Bezoek & lunch: Dongensgenieten, Eindsestraat 2, Dongen 

14.00 uur Schenker, Asteriastraat 31 Tilburg 


Donderdag 20 juni 

09.00 uur Teleperformance, Spoorlaan 394, Tilburg 

11.15 uur Bezoek & lunch: Van der Valk, Dr. Bloemenlaan 8, Tilburg 

14.30 uur Son en Koot, Dongenseweg 3A, Kaatsheuvel 


* Programma is onder voorbehoud van aanvullingen en wijzigingen