Bezoek het seminar Inclusieve Arbeidsorganisatie tijdens Limburg Unlimited

Het UWV Werkgeversservicepunt organiseert het seminar Inclusieve Arbeidsorganisatie (Sociaal ondernemen bevordert arbeidsparticipatie). UWV initieert dit seminar samen met Fred Zijlstra, Professor of Work & Organizational Psychology. Dit seminar vindt plaats tijdens het event Limburg Unlimited.

Limburg Unlimited is het platform om Limburg in al haar kracht te laten zien en elkaar te ontmoeten. Tijdens het evenement worden vier thema’s centraal geplaatst: ondernemen, innoveren, internationaliseren en werken e leren. Er zijn vier pleinen die elk aansluiten op een van deze thema’s. Op deze manier weet u in een handomdraai welke gebieden op uw interesses aansluiten. Doe ook nieuwe kennis op bij een van de vele seminars, ga nieuwe samenwerkingen aan met dé grote spelers in de Limburgse ondernemerswereld en profileer jezelf als professional bij verschillende detacheringsbureaus.

Seminar Inclusieve Arbeidsorganisatie

Bij een krappe arbeidsmarkt is een voldoende personeelsbezetting in steeds meer bedrijven een probleem aan het worden. Ook de duurzame inzetbaarheid van de huidige medewerkers vraagt in toenemende mate aandacht. We zien veel uitval in bepaalde beroepen. Daarnaast hebben veel bedrijven een vergrijzend personeelsbestand, zeker nu depensioenleeftijd is verhoogd naar 67-plus.

Bedrijven die werk en werkomstandigheden flexibel kunnen aanpassen, kunnen beter inspelen op de deze nieuwe werkelijkheid. Zulke bedrijven noemen we inclusief omdat ze in staat zijn om een diversiteit aan talenten productief in te schakelen, en hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Werkzoekenden met een arbeidsbeperking zijn voor inclusieve bedrijven ook een interessante optie, omdat ze bereid en in staat zijn om voor hen passend werk te organiseren. Inclusieve bedrijven kunnen putten uit een groter arbeidsreserve en kennen daardoor minder bezettingspro­blemen.

Deze werkzoekenden zijn goed inzetbaar voor tal van ondersteunende taken, waardoor vakmensen weer aan hun eigenlijke werk toekomen. Zo’n herverdeling van taken opent dus ook mogelijkheden om efficiëntievoordelen te behalen in de bedrijfsvoering. In dit seminar introduceren experts van UWV en de Universiteit Maastricht u graag in de wereld van inclusief en duurzaam werken. Fred Zijlstra gaat de dialoog graag met u aan.

Praktische informatie

Het seminar zal plaatsvinden op woensdag 28 maart 2018 18:00 uur tot 19.30 uur in het Chapeau Theater, tijdens het event Limburg Unlimited in de Zuidhal MECC Maastricht.

Om zeker te zijn van een plek verzoeken wij u om per e-mail aan te melden bij harry.schobbe@uwv.nl of Irene.maessen@uwv.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Harry Schobbe, telefoon: 06-52523663.

Lees ook Mis het niet: Limburg Unlimited het nieuwe en grootste netwerkevent.