Omscholing naar persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg

Sommige werkgevers hebben de hoop opgegeven, maar wij zien om ons heen dat het wel kan! Met veel plezier presenteren wij u het 5e nummer van Werkzaam.

In dit nummer staat het partnerschap van 3 Zuid-Limburgse werkgevers met UWV en een ROC centraal. De 3 partijen hebben een scholingstraject ontwikkeld waarin werkzoekenden worden omgeschoold tot persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. 

Een timmerman, boekhouder, stratenmaker en een verzekeringsconsulent, zelfs een 66-jarige vrachtwagenchauffeur die noodgedwongen met zijn werk moest stoppen. Ze komen allemaal naar het Arcus College voor het zij-instroomproject. In Werkzaam vertellen 2 leerlingen van 45 en 57 jaar over het werk én hoe het is om weer naar school te gaan. 

De werkgevers zijn heel blij met de gezamenlijke aanpak. ‘Samen bereik je meer en kost het minder.’ U kunt gebruik maken van de praktijkervaring van deze werkgevers. Het bleek bijvoorbeeld voor kandidaten erg belangrijk om al in een vroeg stadium te ervaren wat het werken met gehandicapten inhoudt. Daarom organiseren de werkgevers de zorgexperience, een meeloopdag voor werkzoekenden met interesse in de gehandicaptenzorg. 

Verder delen 3 adviseurs van UWV het plan van aanpak voor het werven, goed voorbereiden en omscholen van mensen met totaal verschillende talenten en achtergronden. 

Klik op het plaatje en het e-zine opent vanzelf. Daarna kunt u doorklikken op alle foto’s. Daar vindt u de verhalen. Wilt u meer weten of ook een leerwerktraject opzetten? Dan horen we natuurlijk heel graag van u.

Foto van de cover van Werkzaam