Samenwerking UWV en werkgevers om vacatures in de beveiliging in te vullen

De arbeidsmarkt in beveiligingsberoepen is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Vacatures zijn steeds lastiger in te vullen, contracten worden langzaamaan ‘vaster’ en nemen in aantal uren toe. 

Cijfers beveiligingsberoepen

Wat zijn beveiligingsberoepen, en hoeveel mensen zijn hier in werkzaam? Hoe gespannen is de arbeidsmarkt in de beveiliging op dit moment? En wat valt er te zeggen over de baankansen? Cijfers van onderzoek van UWV en gegevens van externe partijen (zoals het CBS) geven de oorzaken van het personeelstekort in beveiligingsberoepen aan. Ook laten de cijfers zien dat er volop werk in de beveiliging is.

Scholingsmogelijkheden voor werkzoekenden

Voor werkzoekenden in de beveiliging ontstaan scholingsmogelijkheden en steeds betere baankansen. UWV werkt samen met werkgevers in de beveiliging en werkt mee aan een BBL-opleidingsconstructie. Mensen met een uitkering gaan dan 1 dag naar school en werken 4 dagen. Bij de start van de mbo-opleiding Beveiliger niveau 2 krijgt de werkzoekende een BBL-contract van 32 uur. UWV bespreekt met de werkgever een bijdrage in de opleidingskosten voor de werkzoekende. Wilt u meer informatie over BBL-opleidingsconstructie? Neem dan contact op met Harry Schobbe: harry.schobbe@uwv.nl of 06-52523663.