ICT

De ICT-arbeidsmarkt krimpt al sinds 2009. Een kwart van de bedrijven heeft een tekort aan ICT-personeel. Dat remt ze in hun groei. Ook missen veel organisaties kennis en kwaliteit, zo stelt de branche in de Kwartaalmonitor.

Personeel zoeken in de ICT-branche

De branche ziet een probleem in de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Net afgestudeerden missen verkooptalent, hebben onvoldoende inhoudelijke ICT-kennis en missen communicatieve vaardigheden. Een kwart van de bedrijven zegt meer dan € 15.000,- te moeten investeren in starters om die goed inzetbaar te krijgen binnen het bedrijf.

naar boven

Ontwikkelingen in ICT

De ICT-branche loopt ver vooruit op andere branches. In een jaar tijd steeg het vacatureaanbod in de ICT met 11%. Andere branches begonnen het jaar ook met groei, maar laten nu een duidelijke stagnatie zien. De totale markt ging in vergelijking met vorig jaar 1% achteruit.

In de ICT-branche heerst wel voorzichtigheid. De omzetten blijven stijgen, maar bedrijven kijken met enige vrees naar de huidige schuldencrisis. Het effect hiervan op de ICT is nog onduidelijk.

naar boven

Projecten

Het WerkgeversServicepunt organiseert regelmatig projecten om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen. Op onze website leest u meer over de lopende werving- en selectieprojecten in de ICT-branche.

naar boven

Contact WSP

Uw contactpersonen bij het WerkgeversServicepunt Zuid-Limburg voor de ICT-branche zijn:

Kimberly Heuts
Telefoon: +316 - 25 05 57 68
E-mail: kimberly.heuts@uwv.nl

Harry Schobbe
Telefoon: +316 - 52 52 36 63
E-mail: harry.schobbe@uwv.nl

naar boven